Terminalen

 

terminalen

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Terminalen af Michael Katz Krefeld. Bogen er 8. selvstændige bind i krimiserien om Ravn.

Fra bogens bagsidetekst:

En forårsdag bliver Ravns bedste venner Eduardo og Belindas lille søn bortført af en psykisk syg kvinde, men heldigvis finder de hurtigt drengen i live, og kvinden bliver anholdt. Ved et tilfælde lander sagen på det advokatkontor, hvor Ravn er blevet hyret som efterforsker, og modvillig får han til opgave at assistere i forsvaret af kvinden.

Affæren tager dog en uventet drejning, da det under varetægtsfængslingen viser sig, at hun har været udsat for bestialske eksperimenter, der har skadet hendes hjerne, og at hun måske faktisk er uskyldig. Langsomt får Ravn viklet sig dybere ind i sagen, der fører ham tilbage til et af  psykiatriens mørkeste kapitler, men også på sporet af en skruppelløs organisation, der ikke skyr nogen midler for at bevare hemmeligheden om deres projekt og ikke mindst om … Terminalen.

Jeg har tidligere læst en enkelt af Michael Katz Krefelds bøger, men dette er mit første møde med Ravn. Det er selvfølgelig altid bedst at læse bøgerne i en serie i rækkefølge, men Terminalen kan udmærket læses selvstændigt. Men jeg har helt sikkert fået blod på tanden og lyst til at lære Ravn bedre at kende ved at læse hele serien.

Terminalen er en ret voldsom fortælling om uhyggelige overgreb  i psykiatrien. Som tidligere ansat i psykiatrien har jeg ganske vist hørt forfærdelige historier om, hvordan det i en mørk fortid gik for sig på psykiatriske afdelinger. Sædvanligvis siger man, at virkeligheden tit overgår fantasien, men i dette tilfælde håber jeg virkelig, at det forholder sig omvendt. Terminalen er en virkelig grum og voldsom historie. Men den er spændende, interessant og medrivende. Ravn er en skøn og autentisk hovedperson – lige som resten af persongalleriet står han ret skarpt. Bogen er skrevet i et dejligt flydende og beskrivende sprog og krydret med en god portion humor, der lige bløder lidt op på ondskaben i handlingen. Jeg vil glæde mig til at lære Ravn bedre at kende, han er absolut et positivt bekendtskab.

Læs mere om Terminalen hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *