Alt det vi mistede undervejs

I dag byder jeg en gæste-bogblogger velkommen her på bloggen:

Dette er en gæsteanmeldelse skrevet af Betina Christiansen fra Lydboghylden.dk

Jeg har læst “Alt det vi mistede undervejs” af Birgitte Bartholdy.

I “Alt det vi mistede undervejs” følger vi Sigrid, der bliver forladt af sin mand. Nu vælter en masse eksistentielle spørgsmål op i hovedet på hende. Hun oplever en stor ensomhed og identitetskrise. Efter at have levet sammen med sin mand i over 25 år ved hun ikke længere, hvad hun er uden ham og deres kernefamilie.

Midt i Sigrids livsomvæltende skilsmisse opbygger hun et venskab med sin ældre nabo. Naboen Herman er i sit livs vinter og har ikke meget tid igen. Sigrid har aldrig rigtig talt med sin nabo, men hun har dog opbygget en fortælling om, hvad han er for en. Hendes fordomme viser sig at blive gjort til skamme, da Herman som menneske rummer langt mere, end hun havde regnet med. På den korte tid, Herman og Sigrid har sammen, formår de at opbygge et stærkt venskab. Herman hjælper Sigrid ud af sin sorg, mens Sigrid hjælper med at løse Hermans familiære konflikter.

“Alt det vi mistede undervejs” er en yderst relevant bog. Desværre ender halvdelen af os med at blive skilt. I bogen får vi et indblik i nogle af de tanker, der kan opstå, når man gennemgår en skilsmisse. For mig blev bogen dog endnu bedre, da jeg i forfatterens efterord kunne læse, at romanen er baseret på hendes egen skilsmisse.

Det, der fangede mig mest i fortællingen, var dog mødet mellem Sigrid og Herman. Vi har alle naboer, men det er de færreste af os, som virkelig involverer os med hinanden. I virkeligheden burde vi alle gøre som Sigrid. Da Sigrid stålfast bliver ved med at besøge Herman, ender de med at spille en positiv rolle i hinandens liv. De får begge nye perspektiver, som de ikke ville have fået, hvis de var fortsat med at leve i deres egen trygge lille boble.
“Alt det vi mistede undervejs” er en hjertevarm bog, som jeg på det varmeste kan anbefale!

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *