Falster i bygevejr

I går var den sidste feriedag denne sommer for Henriks vedkommende, og vi havde bestemt os for at tilbringe dagen på Falster.

Der var nogle steder, vi gerne ville se. Det første var Møllebanken ved Nørre Vedby, som optræder i Helene Stranges bøger om Sværkeslægten og Priergårdsslægten.

Heldigvis var det stadig tørvejr, da vi nåede Nordfalster, så vi fik mulighed for at strække benene og nyde udsigten fra Møllebanken. Jeg forestillede mig, hvordan omgivelserne mon så ud i 1800-tallet, hvor handlingen i bøgerne udspiller sig.

Senere blev vores udflugt præget af meget kraftige byger, så vi opgav en spadseretur i Parken ved Corselitze, som vi ellers havde sat næsen op efter. Vi var der sidste sommer og havde lyst til se det smukke sted igen.

Billedet er fra Hesnæs og er taget mellem et par meget kraftige byger. Vi vender tilbage til dejlige Falster en anden dag, hvor der er lidt længere mellem bygerne.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Du vil måske også synes om

4 kommentarer

 1. Har vi ‘talt’ om Helene Stranges bøger før? Jeg synes der er en klokke der ringer … i hvert fald har jeg nærmest ædt hendes bøger. To gange, faktisk … synes dog, at Sværkeserien er den bedste.
  God ide at opsøge stederne fra bøgerne.

  1. Jeg kan ikke huske, om vi har været inde på det før – men jeg har læst alle bøgerne flere gange. Jeg er enig med dig i, at bøgerne om Sværkerne er de bedste.
   Det er lidt sjovt at besøge steder, man er stødt på i romaner – det har vi dyrket lidt i denne sommer.

 2. Sidste uge tilbragte jeg også på Falster, og vi FIK en spadseretur i Corselitze-parken, som man sagtens kan vende tilbage til på forskellige årstider. Deres rosenhave var fortryllende!

  1. Der er nemlig meget skønt i parken ved Corselitze – dejligt for jer, at i var der i tørvejr 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *