Godt nyt for en mælkeallergiker som mig

Når man som jeg er mælkeallergiker, skal man se sig rigtig godt for, når man køber ind. Der er mælk eller mælkebestanddele de mest uventede steder.

Smør kan man selvfølgelig ikke spise, men må  finde en mælkefri plantemargarine i stedet. Jeg spiser ikke ret meget plantemargarine, men på en nybagt bolle f.eks. er det somme tider rart med lidt smørelse. Plantemargarine smager bare ikke altid lige godt, synes jeg. I hvert fald ikke de mælkefri varianter, jeg hidtil har brugt.

Indtil for ganske nylig har det desuden været umuligt at finde en mælkefri plantemargarine, som samtidig var økologisk. Så på det punkt måtte jeg gå på kompromis med mit ønske om at spise økologisk, for allergien går nemlig ikke på kompromis.

Men for kort tid siden skete der noget rigtig godt. Der kom nemlig en ny plantemargarine på markedet. Den er økologisk og mælkefri,  og så smager den godt. Kan man ønske mere? Jeg kan ikke.

Jeg er simpelt hen så begejstret for det her nye produkt. Det var jeg lige nødt til at fortælle.

I det hele taget kommer der jævnligt nye veganske og økologiske produkter på markedet efterhånden. På det punkt er det en hel del nemmere at være mælkeallergiker i dag, end det var for 30 år siden.

Du vil måske også synes om

4 kommentarer

  1. Jeg forstår godt, at du er glad, men er det ‘helmælk’, du er allergisk overfor? Har du prøvet, om det ikke kun skulle være lactosen, således, at du kan tåle lactosefri mælkeprodukter? Det ville nemlig mangedoble dit mælkerepertoire.
    Men du har selvfølgelig nok prøvet …

    1. Det er desværre selve mælkeproteinet. Det er slået fast på Rigshospitalets allergiklinik – og ikke mindst ved provokation 🙁

  2. Ja mælkeallrgi må være en af de andre svære allergier, dejligt der nu er kommet et godt produkt du kan bruge, og så tilmed økologisk.

    1. Det er rigtig dejligt, Anette. Med hensyn til mælkeallergien så lærer man jo at styre udenom det, man ikke kan tåle – og så er man jo i princippet rask.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *