En gratis omgang

Småpengene var lagt frem i går, da det var fastelavnsmandag. Jeg havde jo håbet på, at der ville kommen nogle udklædte børn forbi og rasle og synge de gamle fastelavnssange for mig.

Men der kom ikke et øje, så jeg  fik ikke puttet mønter i  en eneste raslebøsse. Det var en gratis omgang. Jeg så heller ingen udklædte børn, da jeg var ude at gå.

Som jeg har været inde på før, er det efterhånden småt med børn, der er ude at rasle. Traditionen er åbenbart ved at forsvinde helt. I hvert fald her omkring.

Heldigvis så jeg masser af fantasifuldt udklædte børn i søndags, da vi var til tøndeslagning med familien.

Du vil måske også synes om

4 kommentarer

  1. Jeg oplevede det samme i Havdrup – altså at de slog katten af tønden fremfor at gå ud og rasle.
    Hernede ved Den Stråtækte er der meget langt til familier med børn, så her kommer de slet ikke 🙂

    1. Det er ellers så sjovt at se de små fastelavnskarle, når de står der og rasler 🙂 Men alting har sin tid – også traditioner 🙂

  2. Hos os kom der heller ingen og raslede. Til gengæld skortede det ikke på tøndeslagningsarrangementer i Kbh, så måske de (og Halloween?) har overtaget raslingen?

    1. Jeg tror, der kan være noget om det. Børnene får måske afløb for deres trang til fastelavnsudklædning, når de kommer til de forskellige tøndeslagningesarrangementer- og Halloween spiller helt sikkert også ind. I hvert fald kommer der udklædte børn til døren til Halloween her 🙂 Det er jo lidt det samme – man skal bare ryste op med noget slik i steder for skillinger 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *