Noget om æbler, æblekasser og æbletræer

I dag har vi langt om længe fået høstet årets sidste æbler. Det er lige lovlig sent, og der er da også en del æbler, der er faldet ned. Så bliver saftpresseren da ikke arbejdsløs.

Grunden til at vi har fået høstet vores æbler så sent er, at vi har manglet æblekasser. Vi kasserede de gamle, da vi havde tømt dem og kom lidt for sent i gang med at se os om efter nogle nye.

Det tog lidt tid at finde nogle anvendelige kasser, der samtidig var til at betale, og bagefter tog det også lige lidt tid at få dem leveret. Men de kom, blev samlet og fyldt med æbler.

Efter æblehøsten tog vi afsked med vores gamle Belle de Boskoop træ. Det lagde sig halvt ned under den kraftige storm tilbage i december 2003. Vi plantede et nyt, men lod det gamle stå – så godt det nu kunne – i håbet om stadig at kunne høste æbler fra det, indtil det nye træ blev leveringsdygtigt. Det gamle træ har troligt holdt os med dejlige madæbler trods sin lidt henslængte placering i haven. Nu var det imidlertid ved at give op samtidig med, at det nye træ efterhånden fint kan dække vores behov for Belle de Boskoop æbler.

Nu er det gamle træ fældet, og vi skal finde en ny plads til mejsekassen, der gemte sig inde mellem grenene.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Du vil måske også synes om

4 kommentarer

  1. I planter da bare endnu et nyt æbletræ, så mejsekassen kan ‘bo’ det samme stede igen snart 🙂
    Æbler er godt. Især dem her fra det kolde nord, men det har vi vist været inde på før 🙂

    1. Nej, nu har vi hverken plads til eller brug for flere æbletræer, så vi må hellere styre os 🙂 Men ja, æbler er bare helt uundværlige.

  2. Sikke et trofast æbletræ at fortsætte med at give æbler, selv om det er halvt væltet. Sådan et godt madæbletræ kunne jeg godt tænke mig. Det er svært at finde gode madæbler i butikkerne.

    1. Det er guld værd, at have gode madæbler fra egen have. Det er helt utroligt, at træet kunne blive ved med at yde så godt, når det næsten lå ned – det er livskraft 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *