Når skoven er fuld af bogholdere

I går tog vi Sander med en tur i skoven. Vi sætter alle tre pris på de fælles skovture. Vi snakker og hygger os og kigger på dyr og planter.

I går var vi virkelig heldige. Vi så en fugl, som ingen af os havde set før. Først hørte vi gentagne gange en lyd, som jeg mente mindede om en hund, der peb. Henrik syntes, at det mere lød som om, nogen gyngede på en rusten gynge. Nu er der ikke så mange gynger ude midt i skoven, men sådan syntes han altså, at det lød.

Vi tog begge to helt fejl. Lyden viste sig at komme fra en sortspætte. Det er en imponerende fugl. Vi stod ret tæt på og betragtede den længe. Fin oplevelse.

Vi så også et egern, myrer, en skovsnegl, en frø, hjortespor og meget mere. Og så vrimlede skoven med bogholdere. Betegnelsen er Sanders og ret skøn, synes jeg.

Du vil måske også synes om

8 kommentarer

  1. Øglemor : Ja, det er et helt perfekt og meget beskrivende ord 🙂 Jeg ved heller ikke, hvad de rigtigt hedder. Jeg prøvede at slå det op her til morgen, og kunne ikke finde dem beskrevet med andet end det kedelige ord, skål. Bogholder er meget bedre 🙂

 1. Bogholder – genialt! 🙂

  Jeg så også fornylig – og også for første gang – en sortspætte. Den er virkelig flot. Jeg har ikke med sikkerhed hørt den sige noget, men jeg har flere gange hørt den høje, sære lyd, som jeg tror må være dens skrig. Som en rusten gynge rammer faktisk meget godt 🙂

  1. Fruen : Det var da skægt, at du også fornylig har set en sortspætte. Det er en ret flot fugl, synes jeg – og der er ikke vildt mange af dem i Danmark, så vidt jeg har læst mig til.
   Jamen, når nu det er to mod en, så aftaler vi da bare, at den lyder som en rusten gynge 😉

 2. Bogholdere – haha – godt ord – det vil jeg også tage til mig 😀
  Jeg vil osse se en sortspætte – er helt misundelig 🙂

  1. Ellen : Ja, det er et godt og rammende ord 🙂
   Du må ud i Hesede skov og kigge efter sortspætten – nu ved vi, at den er der 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *