Et eksperiment

Der var et par bananer til overs efter juledagene. De var ved at være godt modne, så de skulle bruges i en fart. Jeg bryder mig ikke så meget om meget modne bananer, men jeg hader madspild, så bruges skulle de på en eller anden måde.

Jeg kom i tanke om, at jeg på cathrineyoga.dk havde set en anvisning på, hvordan man laver bananchips. Det kan næsten ikke være nemmere. Bananerne skal bare skæres i meget tynde skiver, lægges på en bageplade med bagepapir og så ellers ind i en 100 grader varm ovn (varmluft) i en times tid eller mere, til de er helt sprøde. Mine var næsten halvanden time om at blive sprøde.

Nu er det prøvet, men jeg er ikke sikker på, at der vil blive lavet bananchips her i huset igen lige foreløbig. Jeg  blev lidt skuffet over smagen, fordi jeg har læst flere steder, at de skulle smage rigtig, rigtig godt. Smag og behag er forskellig, og vi må bare indrømme, at vi ikke ligefrem er vilde med dem.

Du vil måske også synes om

10 kommentarer

 1. Jeg har aldrig prøvet at lave bananchips, men jeg har prøvet bananis. Hvis du har modne bananer, kan de lige skæres i “bidder” og puttes i en frysepose. Og så kan de blendes til is, når trangen til et sundt lækkeri presser på… 😉 DET smager til gengæld godt!

  1. Mia : Tusind tak for link! Jeg er allergisk overfor mælk, men den lille mængde mælkeprodukt i isen kan sikkert sagtens erstattes med ris- eller mandelmælk, mon ikke? Lækkert med en opskrift på is, der ikke er mere syndig, end man kan forsvare at spise den tit 🙂

 2. ENDELIG en, der har det som mig og ikke kan lide modne bananer. Folk synes, jeg er så underlig, når de sidder der med deres halvbrune og for mig særdeles uappetitlige bananer, og jeg så foretrækker en, der er næsten grøn 😉

  1. Ellen : Jeg spiser ikke en banan, hvis den er så moden, at den har fået brune prikker/pletter på skrællen. Jeg synes, at en meget moden banan smager vammelt. Hellere lidt for umoden end lidt for moden 🙂

 3. Det var synd, at bananchipsene ikke levede op til dine forventninger. Jeg har ikke prøvet at lave dem selv, men har til gengæld smagt færdigkøbte, der var virkelig lækre 🙂

  1. Madame : Nu har jeg til gengæld fået et tip om, at bananis skulle være godt – så må jeg prøve det, næste gang der er bananer til overs 🙂

 4. Jeg er heller ikke til modne bananer og heller ikke til de tørrede. Jeg har godt nok ikke prøvet at lave dem selv, men jeg tror ikke det ændrer mine smagsløg i den retning. Jeg har derimod tørret æbler, og DET smager godt.
  Hvis jeg har modne bananer bliver der bagt kage.

  1. Pia : De tørrede smager i virkeligheden nok bare af moden banan – det er sikkert derfor jeg ikke er vild med dem 😉 Jeg har flere gange lovet mig selv at prøve at tørre æbleringe, men har ikke fået prøvet det endnu. Det må jeg se at få gjort alvor af, jeg har masser af æbler fra haven, der bare venter på at blive anvendt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *