Påskekylling

Jeg har købt en kylling til aftensmaden i aften.

Det passer da meget godt at spise kylling i påsken – så bliver det jo påskekylling.

Det lyder lidt barbarisk, at ville spise en påskekylling, gør det ikke?

Til gengæld er min påskekylling økologisk og har forhåbentlig haft det godt, før den endte i køledisken.

Du vil måske også synes om

6 kommentarer

 1. Sådan tænker jeg også – dyrene skal have haft et godt liv, men alligevel er det en barsk tanke, at vi spiser vores medskabninger.

  1. Madame : For mig er det vigtigste, at man ikke spiser noget dyr, der har haft en kummerlig tilværelse, før det blev til mad. Jeg må tilstå, at jeg ikke er idealist nok til at blive vegetar 🙂

 2. Jo, lidt barbarisk. Men hvad så med påskelam? Og du har helt ret, hvis bare dyrene er blevet opdrættet under gode forhold, så føles det ikke så slemt. Og hvis det gjorde, var vi jo nødt til at blive vegetarer – og dér er jeg altså ikke endnu 🙂

 3. Jeg synes det er mindre barbarisk end at spise sådan et lille, nuser påskelam 🙂
  Jeg kunne heller ikke blive vegetar af idealistiske årsager, men jeg bryder mig ikke om tanken om alle de stressede dyr.
  Derfor er jeg heller ikke imod, at folk går på jagt – der kan man virkelig tale om, at dyrene har haft det godt inden de bliver skudt … ikke noget med trange stalde eller stressende transporter.

  1. Ellen : Jeg er helt enig med dig ang. jagt. En af mine sønner er jæger, og han oplever tit, at folk er meget forargede over, at han sådan dræber dyr. Kritikken klinger imidlertid hult, fordi den som regel kommer fra folk, der selv spiser kød og ikke har det mindste problem med at spise kød fra dyr, der har haft en kummerlig tilværelse, tremmekalve f.eks.
   Jeg synes, at vi allesammen har et ansvar for, at de dyr, vi skal spise, har haft det nogenlunde godt, før de endte på middagsbordet, og vildt, der har levet ude i naturen, indtil det blev nedlagt af en jæger, har haft et væsentligt bedre liv end de fleste af de dyr, der opdrættes og lever hele livet i trange stalde og aldrig oplever at komme udenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *