Misfornøjet kat

Da jeg var ude at gå tidligere i dag, var der en lille pige på 6-7 år, der henvendte sig til mig. Hun stod sammen med en jævnaldrende dreng og kiggede op i et stort grantræ.

Hun  viste mig, at der sad en kat oppe i træet og spurgte, om jeg kunne redde den. Hun fortalte, at det var en hund, der havde været efter katten og jaget den op  i træet.

Børnene var meget bekymrede for katten. Den så ganske vist også lidt stresset ud, som den sad der og kiggede ned på os. Jeg sagde, at jeg var temmelig sikker på, at når vi gik vores vej, og katten var faldet lidt til ro, så ville den stille og roligt komme ned fra træet ved egen hjælp. Der var masser af grene på træet hele vejen ned, så katten behøvede ikke at tage det store spring.

Jeg gik videre, og da jeg kom forbi igen en lille halv time senere, var både børn og kat pist væk – så ned kom katten da på den ene eller den anden måde.

Du vil måske også synes om

10 kommentarer

  1. Madame : Jeg tror slet ikke, at katten havde brug for hjælp, men det var nu meget sødt, at børnene bekymrede sig om dens ve og vel.

  1. Fruen : Jeg har ikke den store forstand på katte, men vi har jævnligt besøg af strejfere i haven. Især én kat er meget interesseret i redekasserne i vores træer, når der er fugleunger i. Den kat klatrer gerne op til redekasserne, og kan også sagtens komme ned i en fart, når vi kommer farende ud for at beskytte vores fugleunger 🙂

 1. Når bare der er mange grene på træet, skal katten nok klare nedturen. Godt, du fik beroliget børnene 🙂

  Legen med knappen og bomuldssnoren kendte jeg ikke. Den skal jeg lige prøve af, så jeg kan imponere de mindste familiemedlemmer, næste gang de kommer 🙂
  Syntes Sander om legen?

  1. Lone : Snoren og knappen er faktisk rigtig sjov – når man bliver rigtig dygtig kan man få knappen til at spinne i evigheder, og man kan også få den til at frembringe en ret høj lyd. Sander har ikke været på besøg, siden jeg lavede snurredimsen, så han har ikke prøvet den endnu 🙂

  1. Anne : Det var det nemlig. Det var dejligt at opleve børnenes omsorg for katten og også, at de så tillidsfuldt spurgte, om jeg kunne hjælpe 🙂

 2. Det var sødt af børnene at være så omsorgsfulde. De allerfleste børn holder meget af dyr og er gode til at tage sig af dem, synes jeg.
  Katten var nok blevet endnu mere stresset ved at se en hel forsamling neden for træet, så du havde helt ret :-)! God søndag!

  1. Nonna : Det var faktisk en lidt rørende og meget positiv oplevelse 🙂

   Også en rigtig god søndag til dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *