Juletorv på Gisselfeld

Jeg plejer jo i tide og utide at øffe op om, at jeg ikke gider at se eller høre noget, der minder den mindste smule om jul før tidligst 1. december.

Men – man har et standpunkt, til man tager et  nyt.

I hvert fald har jeg – på eget initiativ – i dag været til juletorv på Gisselfeld. Jeg havde fået sådan en lyst til at se, hvad Sander ville sige til en omgang koncentreret juleri. Og da juletorvet på Gissselfeld afvikles de sidste to weekender i november, så var der ikke så meget at rafle om.

Og ved I hvad? Det var smadder hyggeligt. Der var en rigtig fin stemning. Masser af forskellige stande og ikke mindst smukke omgivelser. Sander syntes også, at det var helt i orden. Han var i fint humør og gik til juletorv med et åbent sind.

Der var et ældre par, der spillede lirekasse – det var lige noget for Sander. Han ville gerne helt hen i første parket og ville også lige pille lidt ved den der sjove lirekasse, og han skulle da også lige se, hvad der var i det påmonterede krus. Ja, der var jo mønter i, forstås. Jeg tror faktisk, at Sander syntes, at lirekassen var mere spændende end selveste julemanden, som også kom og hilste på.

Alt i alt havde vi en dejlig eftermiddag på Gisselfeld, så jeg må sige, at lidt juleri i utide er helt i orden, når bare det opleves i det rette selskab.

Du vil måske også synes om

4 kommentarer

 1. Kære Bedstesblok

  Tak for det fine billede af Sander, hunden Bellis og Gåsen Gåsine.
  Det glæder mig at I kikkede inden for i farmors julehus på Gisselfeld.
  Venlig hilsen og glædelig december
  Hilsen Farmor fra Farmorhuset

 2. Anette : Vi tilbragte rigtig lang tid på din stand – Sander var så interesseret i dyrene – og i det fine juletræ. Sammen med en lille pige havde han også travlt med at tage kogler op af den lille mælkejunge – og putte dem ned igen. Det var en rigtig god oplevelse af besøge Farmorhusets stand!

 3. Kære bedstes blog, Randi og Sander.
  Dejligt at møde jer på Gisseldeldt´s Juletorv.
  Det var da lidt synd for julemanden at Sander var så betaget af vores lirekasse. Vi stod jo bare og spillede lidt glad nostagisk
  lirekassemusik, for på vores måde at bidrage til den gode julestemning på juletorvet, som vi har gjort i flere år.
  Mange giver jo udtryk for, at de kommer i rigtig hyggelig julestemning, når vi spiller på vores lirekasse.
  Glad julehilsen til jer fra
  Lirekassemanden fra Everdrup og konen.
  Lisa og Mogens Fossberg

  1. Mogens Lirekassemand : Velkommen her på min blog! Jeg tror nu ikke, at julemanden led nogen nød, bare fordi Sander var mere interesseret i Jer og Jeres lirekasse end i en mand i rødt tøj 🙂 Jeg er faktisk lidt stolt over, at mit barnebarn kastede sin kærlighed på noget så hyggeligt og gammeldaws som lirekassemusik. Jeg synes nemlig også selv, at Jeres musik var svært hyggelig og bidrog betragteligt til den gode stemning på juletorvet – og det er da flot, at I på den måde kan siges at have tag i det unge publikum 🙂
   Måske ses vi på Gisselfeld igen til næste år?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *