En smuttur til Karrebæksminde

Henrik holder ikke ferie i år, så vi må snuppe et lille frikvarter hist og pist, hvor det kan lade sig gøre.

Søndag  formiddag kørte vi en tur til Karrebæksminde. Dels for turens skyld og dels for at købe en nyrøget makrel i Martens Røgeri. Det er en oplevelse i sig selv at komme ind i røgeriets lille velduftende butik. Makrellen var lige kommet ud af rygeovnen og var helt varm og duftede himmelsk.

Der er dejligt i Karrebæksminde og vi fik lige lidt havluft, mågeskrig og feriestemning, inden vi vendte næsen hjemad med vores makrel.

Den friske makrel var sammen med et par skiver ny- og hjemmebagt rugbrød og lidt purløg og salat fra haven en enkel og dejlig frokost. Det smagte skønt.

Første gang jeg smagte sådan en friskrøget makrel, lovede jeg mig selv, at jeg aldrig mere ville spise en vacuumpakket makrel fra supermarkedet. Den skønne makrel er endda så billig, at prisen ikke skal afholde nogen  –  lækker nyrøget fisk i rigelige mængder til to personer for sølle 28 kroner. Det er ikke så ringe endda.

Du vil måske også synes om

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *