I denne regntid

I går var jeg knapt nok uden for en dør. Det regnede så meget, at man næsten skulle tage svømmetag for at komme ud og tømme postkassen.

Her til morgen har vi opholdsvejr, og det har jeg benyttet mig af – jeg skyndte mig ud på en dejlig gåtur. Mens jeg gik, kom jeg til at tænke på de tynde regnhætter af klar plastik, min mor – og andre damer med omsorg for frisuren – brugte i min barndom. Sådan en sammenfoldet regnhætte i et lille etui var vist fast inventar i mange damers frakkelomme dengang. Det er længe siden, jeg har set sådan én i gadebilledet.

For sjov googlede jeg de der gamle regnhætter og fandt ud af, at dem kan man skam stadig få fat i, hvis det skulle være. Man kan købe dem over nettet til den nette (ha ha) sum af 3,50 kr. Så ved vi det.

Du vil måske også synes om

6 kommentarer

  1. De regnhætter havde min mor også – kan tydeligt huske, at de lå i et lyserødt etui – sjovt at få genopfrisket sådan et minde

  2. Dem husker jeg, Randi. Både min mor og min mormor havde dem liggende i tasken. Jeg husker, at jeg glædede mig til at blive voksen, så jeg også skulle have regnhætter i tasken. Tænk at de fås endnu… 🙂

  3. Almas mormor : Nej, det overraskede også mig, at de stadig er til at opdrive.

    Susanne : Ja, jeg kan også huske de der etuier – og dem ligger regnhætterne skam også i stadigvæk 🙂

    Liselotte : Jeg tror, at mange damer havde de regnhætter på sig før i tiden. Dengang var der jo mange, der fik håret vasket, vandonduleret og sat hos frisøren i stedet for selv at vaske det, så de har nok været lidt mere næn om frisuren, end vi er nu om dage. Sjovt, at du kan huske, at du glædede dig til at blive en voksen dame med egen regnhætte i tasken 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *