Alle blomsterne i Paris

alleblomsterneiparis

Jeg har læst Alle blomsterne i Paris af Sarah Jio.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

I Alle Blomsterne i Paris flettes fortid og nutid sammen gennem to kvinders historie. Den ene var ung mor i Paris under Anden Verdenskrig, den anden kommer til skade i et trafikuheld i byen mere end 65 år senere.

Céline er en ung jødisk kvinde. Hun er enke og mor til en datter. De bor i Paris sammen med Célines far. Faderen driver en blomsterbutik, hvor også Céline arbejder. De har det godt sammen og trives med deres fælles hverdag. Men der er krig, og byen er besat, så der er nok at bekymre sig om.

Caroline vågner op på et hospital i Paris. Hun ved ikke, hvorfor hun er der. Hun ved ikke engang, hvem hun selv er. Hun kan ikke huske noget som helst. Hun får at vide, at hun i nogle år har boet alene i en stor lejlighed i byen. Da hun kommer hjem til lejligheden, kan hun slet ikke huske den. Men efterhånden begynder ganske små erindringsglimt at dukke op.

Som læser følger man skiftevis Céline og Caroline.

Det kan være en svær kunst at få en roman, der foregår i to spor i hver sin tid, til at fungere, men i dette tilfælde er det lykkedes på smukkeste vis. Alle blomsterne i Paris er en virkelig, virkelig rørende fortælling. De to kvindeskæbner er tegnet så fint og troværdigt og flettes så  overbevisende ind i hinanden Jeg har været rigtig, rigtig godt underholdt af bogen.

Somme tider trænger man bare til at læse en smukt fortalt, romantisk og rørende historie om nogle af de største ting i livet – og netop sådan en roman er Alle blomsterne i Paris.

Læs mere om Alle blomsterne i Paris hos Gads Forlag.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *