Mit gamle juletræstæppe

Mit juletræstæppe er temmelig gammelt.

Faktisk har jeg haft det i præcis 50 år. Jeg fik det nemlig, da jeg var bare 12 år gammel. Jeg fik det af min storesøsters kærestes mor. Hun havde fået nogle juleduge, juletræstæpper og den slags, der ikke kunne sælges, fordi de havde forskellige småfejl. Og så var hun altså så sød at forære mig et juletræstæppe.

De første mange år blev juletræstæppet brugt i mit barndomshjem, men da jeg selv fik børn og begyndte at holde juleaften i mit eget hjem, huskede min mor, at det egentlig var mit og sørgede for, at det kom hjem til  mig.  Dermed blev det også en fast del af mine børns jul. Gennem alle årene har deres julegaver ligget på lige præcis det tæppe under juletræet.

Jeg kan slet ikke forstille  mig, at vores juletræ ikke skulle stå på det tæppe. Det er nemlig ikke bare et gammelt juletræstæppe af hessian og med en hvid streg, der slet ikke skulle have været der –  for mig er det det eneste rigtige juletræstæppe.

Gem

Gem

Gem

Gem

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

  1. Hvilken god historie til et juletræstæppe. Mit eget er syet af min mor. I år fejrede vi jul hos min mor og havde en niece med i bilen ud og hjem. Hun fortalte, at hun netop i år har fået hjemmesyet juletræstæppe af sin anden bedstemor, og selvom der går en del år, før hun for alvor får brug for et juletræstæppe, var hun enormt glad for tanken, arbejdet bag og glædede sig meget til brugen af det.

    1. Det bliver en gave, som din niece vil blive mere og mere glad for, som årene går, er jeg sikker på. Det må også være dejligt for dig at have et juletræstæppe, som din mor har syet. Den slags ting betyder meget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *