Tradition eller ej

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg er modstander af jul i november og i det hele taget i utide.

Der er bare det ved det, at Gisselfeld holder deres juletorv  de sidste to weekender i november, og der er efterhånden blevet tradition for, at vi skal derud sammen med Sander. Så lige de par timer, det tager at være derude, kan jeg godt pakke min aversion mod jul i utide væk.

I går tog vi så til Gisselfeld.

Der var så sindsygt mange mennekser. Der var så tætpakket både ude og inde, at jeg blev helt stresset. Det blev Sander faktisk også. Så ret hurtigt endte vi helt ude i periferien ved nogle gode klatretræer.

Senere fandt vi over til en dejlig lille legeplads, hvor vi morede os, til det var tid til at vende næsen hjemad. Der var god plads og fred og ro til at snakke med hinanden, og der hyggede vi os langt bedre sammen end inde på selve juletorvet.

Traditioner er gode at have i en familie, men kun så længe alle hygger sig med dem. Når det på et tidspunkt ikke længere er tilfældet, kan man med ro i sindet skippe dem. Jeg tror, at juletorv på Gisselfeld bliver en af dem, vi med god samvittighed vil give slip på. Vi finder på noget andet i stedet – noget der passer bedre til vores temperament.

Du vil måske også synes om

6 kommentarer

  1. Det var også vores oplevelse, da vi tog til Gisselfeld sidste år. Det var i og for sig godt; med gode og spændende udstillere, men der var alt, alt, ALT for mange mennesker. Det er både godt og skidt, når noget bliver for populært.

    1. Madame : Vi må nok bare indse, at vi ikke er så meget til “voldsom trængsel og alarm” – og finde på noget andet i stedet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *