Hvad køkkengulvet gemte

Da jeg forleden dag gik udenfor og betragtede den bunke betonstumper og smadrede klinker, der engang var mit køkkengulv, opdagede jeg, at murerne, der i sin tid lagde gulvet, tilsyneladende har gået og hygget sig.

Nedstøbt i betonlaget var denne kapsel fra en Rød Tuborg. Jeg ved godt, at nogle håndværkere laver lidt spas af forskellig slags, når de bygger huse. De sætter på forskellig måde deres aftryk. I dette tilfælde måske et udtryk for en vis forkærlighed for Rød Tuborg?

Det var da lidt sjovt og i hvert fald harmløst og ikke det værste, man kunne finde under sit gulv.

Jeg havde heldigvis min mobiltelefon ved hånden og nåede lige akkurat at tage dette slørede og uskarpe – men lidt sjove foto af ølkapslen, før hele bunken af gulvrester blev læsset på en lastvogn og kørt væk.

Du vil måske også synes om

8 kommentarer

 1. Ja, det er et sjovt minde om håndværkeren 🙂 Da vi fik støbt nyt fundament, gik en fasan hen over og satte de fineste aftryk …

  1. Madame : Nej, hvor sjovt, at fasanen satte sit aftryk i fundamentet 🙂 Det må ha’ set fint ud!

 2. Sjovt med den kapsel. Min far var murermester, og han har nok også hygget sig med den slags ting. Hvor bliver det dejligt for jer, når byggerodet en gang er overstået, men ellers lyder det hyggeligt, at bo i en skurvogn

  1. Dorit : Vi glæder os meget, til huset er istandsat. At bo i skurvogn kan godt lade sig gøre på denne tid af året, men jeg synes, det er svært at vænne sig til så lidt plads – rigtig sjov og hyggelig bliver skurvognsperioden nok først, når vi kan betragte den i bakspejlet 🙂

 3. Det er sjovt med sådanne ‘minder’. Da mine forældres gård skulle have renoveret førstesalen for en halv snes år siden, fandt man en mønt fra 1920. Stuehuset blev bygget i 1924.

  1. Ellen : Ja, jeg synes det er lidt sjovt, selv om vores hus jo ikke er særlig gammelt. Det var da sjovt, at I fandt så gammel en mønt – pænt af håndværkerne at lægge den slags små overraskelser ind 🙂

  1. Nana : Det må da ha’ været meget skægt at se så gamle aviser 🙂 og de har jo sikkert isoleret udmærket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *