Tradition og fornyelse

Det er nok sådan for de fleste af os, at vi vi griber julen an på samme måde år efter år. Det er en del af hele juleglæden, at vores jul er velkendt og fuld af traditioner.

Alligevel sker der jo små justeringer hen ad vejen.

For nylig blærede jeg mig af her på blokken, at jeg havde skudt juleforberedelserne i gang med indkøb af julemærker.

Fint nok. Der er så bare sket det, at jeg efterfølgende har besluttet mig for, at jeg slet ikke skriver julekort i år. Det har jeg ellers gjort hvert eneste år i hele mit voksne liv. I år gør jeg det ikke. Måske gør jeg det til næste år? Måske glider det lige så stille ud. Nu må vi se.

Du vil måske også synes om

6 kommentarer

 1. Jeg tror, at traditionen med julekort langsomt er ved at glide ud. Jeg får ikke nær så mange som tidligere, og skriver heller ikke så mange selv.

  1. Madame : jeg tror også, at det glider ud. Vi er allesammen i kontakt med hinanden hele tiden via computer og mobiltelefon, så det håndskrevne brev og kort har ikke den samme betydning som tidligere.

 2. Du nåede da at støtte et godt formål 🙂
  Det er 30 år siden, jeg stoppede med julekortene – længe før computeralderen, men du har ret i, at håndskrevne kort efterhånden er temmelig ‘outdatede’.

 3. Vi modtager stadig mange håndskrevne julekort og sender selv “Juleposten” med stort og småt samt billeder fra året der er gået. Det har vi gjort i over 30 år. Sidste år fik vi de 30 årgange indbundet, så børnene og vi fik et eks. hver.
  Dermed har de højdepunkterne i deres liv sammen med familien.
  Glædelig jul til hele familien!

  1. Nonna : Sikke en fin ide med den bog – en hel familiekrønike.
   Tak og en rigtig glædelig jul til dig og din familie!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *