Blogboss

Somme tider kan jeg godt blive lidt irriteret over, at visse folk tror, at bloggere vil skrive om hvad som helst og for  enhver pris.

Jeg har et par gange sagt ja til at modtage en mindre gave fra et firma og efterfølgende fortalt om produktet her på bloggen – men jeg har også sagt nej til rigtig mange “samarbejdsaftaler”. Jeg vil ikke skrive om poker eller andre ting, jeg ikke har nogen mening om, bare for at tjene en klatskilling.

I sidste uge blev jeg kontaktet af et større firma. De ville gerne have mig til at skrive om dem. Det ville jeg sådan set gerne, for jeg synes godt om det firma. Problemet var bare, at jeg ikke ville gå ind på deres betingelser. For et yderst beskendent beløb ville de gerne bede mig skrive et indlæg indeholdende et helt bestemt antal  ord – teksten skulle være klar i løbet af et par dage og skulle sendes til godkendelse i firmaet, før den blev lagt på bloggen.

Jeg skrev tilbage, at på min blog er der ikke andre end mig, der godkender teksterne. Der må være en kant. Der er saftsuseme ikke nogen andre, der skal bestemme over – eller godkende – hvad jeg skriver på min egen blog. Her er det mig, der er boss.

Du vil måske også synes om

8 kommentarer

 1. Jeg forstår dig godt – det er da helt uhørt, at teksten skulle sendes til godkendelse i firmaet. På vores blogge er det os, der bestemmer …

  1. Madame : Jeg synes også, at det er uhørt. Den form for “samarbejde” vil jeg ikke have noget med at gøre.

 2. Godt brølt løve – øh, blogboss 🙂

  Dejligt, du siger fra. Det eneste, vi mangler, er, at du hænger firmaet ud med navns nævnelse, så ku’ de lære det … (nej, det var ikke en opfordring, men ih altså!)

 3. Jeg er helt enig med dig! Man bestemmer selv over sin blog. Når firmaet har henvendt sig til dig, må det også være, fordi de har fulgt dig i længere tid. Man skulle så tro, at de havde tillid nok til at overlade til dig, hvad du vil skrive! Godt, at du sagde fra. God onsdag!

  1. Nonna : Jeg opfatter det netop som en form for mistillid, og det er jo i hvert fald ikke noget godt grundlag for samarbejde. Jeg er slet ikke interesseret i at skrive den slags kontrollerede indlæg.
   Rigtig god onsdag til dig, Nonna!

 4. Er det pga. reklamerne, at du får disse henvendelser? Jeg får dem kun yderst sjældent – jeg savner dog absolut ikke at få flere – har endnu ikke sagt ja til en eneste. Jeg skal nok selv bestemme, hvem jeg vil reklamere for hvornår – og med mine egne ord 🙂
  Hvis andre vil bestemme ordlyden, kan de lave deres egen blog, kan de 😉

  1. Ellen : Det kan da godt være, at det er fordi jeg har de annoncer liggende, det har jeg faktisk ikke tænkt på. For mig ser det nu ud til, at de fleste bloggere får den slags henvendelser fra tid til anden.
   Det er også helt fint, jeg har ikke noget imod, at der samarbejdes på kryds og tværs. Jeg forbeholder mig bare retten til at bestemme, hvad der skal skrives på min egen blog 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *