Det er der ingen ben i

Som I ved, sværger vi til økologi her i huset.

Økologisk kød er temmelig dyrt. Det kan godt belaste budgettet lidt, men det problem har vi for længe siden valgt at løse ved at spise lidt mindre kød. En af vejene til at spise mindre kød er en ugentlig kødløs dag.

Sådan en havde vi i går.

Jeg havde lyst til grøntsagssuppe, som ikke er en af Henriks favoritter. Så jeg fik suppe, og han fik en god tomatsalat. Så alle var glade.

De lette grøntsagsretter kræver lidt godt brød, synes vi. Så jeg bagte en plade langtidshævede boller. Nemmere bliver det jo ikke.

Jeg rører dejen sammen i løbet af dagen, så er den klar, når vi nærmer os spisetid. Nogen gange er jeg i så god tid, at dejen kommer i køleskabet, andre gange står den bare 4-5 timer på køkkenbordet.

Det skifter meget, hvad jeg kommer i dejen. Det er alt efter, hvad jeg har lyst til, og hvad der er i skuffen.

I dag bestod dejen af 100 g grahamsmel, 550 g hvedemel, 5 dl vand, en gnalling gær, en knivspids rørsukker og noget salt. Dejen stod på køkkenbordet og hævede i ca. 5 timer. Bollerne blev sat på pladen. Nogle af dem fik et drys blå birkes, det er vi ret glade for lige i øjeblikket. Så kom pladen i ovnen ved ca. 235 grader i omkring 25 minutter.

Med lækre grøntsager og nybagt brød på bordet er det ingen sag at snuppe en kødløs dag ind imellem.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

  1. Det lyder meget lækkert! Her hos har vi også jævnligt kødløse dage, mindst en gang om ugen og gerne med hjemmebagt brød til.

    1. Madame : Vi er faktisk temmelig glade for de kødløse dage – vi kan godt lide de grønne retter, og grød har vi heller ikke spor imod at spise af og til 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *