Meningsfuldt genbrug

Jeg har lige været i gemmerne og fundet mine aflagte briller frem. Jeg havde to par, og der var også to par børnebriller fra yngste søns første år som brillebruger.

Grunden til, at jeg har fundet brillerne frem, er, at optikerkæden Louis Nielsen frem til juleaften samler gode, brugte briller ind for at give dem videre til mennesker i Tanzania. Vel at mærke mennesker, der ellers ikke ville have haft  mulighed for at få hjælp til at få et bedre syn.

I mine øjne er det en form for genbrug, der giver meget mening, så jeg skal af sted med de brugte briller en af de nærmeste dage.

At alle, der donerer deres brugte briller, deltager i lodtrækningen om et par nye, er jo kun et ekstra plus.

Du vil måske også synes om

8 kommentarer

 1. Det er også en rigtig god ide. De er jo sikre på, at vi ligger inde med briller, når det er billigere at købe både stel og glas, end det er at komme med et stel, man er meget glad for, og vil have nye glas i! Det blev jeg en anelse fortørnet over 🙂

  1. Ellen : Det er egentlig heller ikke i orden, men desværre er det jo sådan med mange ting. Det er billigere at købe nyt end at reparere og sætte i stand. På den måde er der mange anvendelige ting, der går til spilde.

  1. Madame : Det er sådan en fin idé at lade brillerne komme nogen til gavn i stedet for at ligge og samle støv i skuffen. At man så har chancen for at vinde et par briller gør jo ikke det hele værre 🙂

 2. Tak for reminderen! Jeg har set Louis Nielsens genbrugstiltag, men glemt det igen. Det er helt sikkert en god idé, for brillerne bringer virkelig gavn og glæde der, hvor de kommer hen.
  God søndag!

  1. Nonna : Nå, du har også briller liggende 🙂 Det er dejligt, at de kan genbruges.
   Rigtig god søndag til dig!

 3. Enig, men her var der jo ikke tale om en reparation – glassene skulle jo sættes i et stel under alle omstændigheder; derfor syntes jeg, det var lidt bondefangeri 🙂

  1. Ellen : Du har ret – det burde kunne betale sig blot at få skiftet glassene. Det er ærgerligt at kassere et stel, man ellers er glad for, og som ikke fejler spor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *