Den første bil

Billedet herover er et udsnit af et fødselsdagskort, jeg har sendt til min yngste niece. Det skulle gerne være nået frem. Niecen fylder 18 år i dag.

Da jeg så kortet med den lille, pink Fiat, vidste jeg med det samme, at det var det kort, jeg ville sende til hende.

Min niece er nemlig ved at tage kørekort. Det var jeg også, da jeg fyldte 18. Dengang drømte jeg om en lille bil.

Drømmen gik i opfyldelse. Ikke længe efter, at kørekortet var i hus, købte jeg en lille, gammel bil. Den mindede ganske meget om bilen på min nieces fødselsdagskort.

Det var en Fiat 600. Rød og med soltag. Det var en gammel spand, men den var nysynet. Det var måske lidt nemmere at få en bil igennem syn dengang, end det er nu om stunder. Synet blev den i hvert fald, og jeg købte den for – hold nu fast – 2.800 kroner.

Det var skønt at være 18 og have både kørekort og egen bil.

Bilen var som sagt ikke ligefrem ny, så jeg havde den ikke meget mere end et par år. Så kunne den simpelt hen ikke mere. Jeg mødte en motorcykelbetjent på min vej. Han mente, at han nok hellere lige måtte kigge lidt nærmere på køretøjet.

Det lille tjek faldt ikke helt heldigt ud, så betjenten og jeg indgik den aftale, at hvis jeg selv afleverede nummerpladerne på motorkontoret snarest, så skulle jeg ikke høre mere.

Sådan blev det, og så måtte jeg ellers klare mig med en cykel i en periode, før jeg fik råd til en lille bil igen.

Du vil måske også synes om

6 kommentarer

  1. Tina : Ja, er den ikke bare skøn?
   Jeg har faktisk et foto af min egen lille, røde Fiat. Men det er jo et gammelt foto, der er klistret ind i et vaskeægte gammeldags fotoalbum. Måske jeg får scannet billedet en dag, så jeg kan vise min første bil frem på bloggen 🙂

  1. Madame : En rigtig Folkevogn 🙂 den var også skøn! Man glemmer aldrig den glæde, man følte ved at køre sin første bil.

 1. Åh jeg bliver helt varm om hjertet, når jeg ser på det billede af en Fiat 500 🙂

  Min historie ligner din. Jeg fik kørekort på min 18 års fødselsdag og kort tid efter, købte jeg en blå Fiat 500 med soltag. Den var også gammel, men blev renoveret af min italienerkæreste, som var bilmekaniker.
  Jeg havde utrolig meget glæde af den. Den kunne køre gennem de højeste snedriver om vinteren og lukkede sol ind om sommeren (soltaget) 🙂

  Fiat 600, som din, var også en god bil 🙂

  1. Lone : Ja, man bliver da netop helt øm om hjertet, når man ser de små øser og husker, hvor glad og stolt man var, da man satte sig bag rettet dengang for længe siden 🙂
   Jeg synes også, at Fiat har haft en heldig hånd med designet af deres nye version af Fiat 500 – men den lille originale model er altså også bare så fin 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *