I Operaen

I går var jeg i Operaen for allerførste gang.

Indtil da havde jeg kun beundret det imponerende og flotte hus udefra.

Det spiller jo nok ind, at jeg aldrig rigtig har ment, at opera er noget for mig. Det skulle vise sig, at den overbevisning ikke var helt sand.

Vi var inde og se en forestilling i Operaens foyer i anledning af Djina Mai-Mais 25-års jubilæum. Djina og min nevø er nære venner og deler hus. Min nevø har desuden syet hendes rober til forestillingen. Det er jo altid spændende at se nogle af de kostumer, han kreerer, derfor var vi hurtige til at takke ja, da han for nylig spurgte, om vi havde lyst til at komme og se forestillingen.

Forestillingen indeholdt indslag fra både operaens, ballettens og skuespillets verden og var en rigtig dejlig oplevelse. Faktisk så dejlig, at jeg ikke kan afvise, at jeg tager i Operaen en anden god gang.

Du vil måske også synes om

14 kommentarer

 1. Operahuset som sådan er en rigtig god oplevelse i sig selv. Jeg har overværet en opera der én gang sammen med nu ekskolleger. Fantastisk aften.
  Jeg kan godt forstå, at koncerten har været en stor oplevelse med den ekstra dimension, at I kender designeren af hovedpersonens rober.
  Foyeren har de skønneste og mest imponerende lamper, synes jeg. 3 stk af Olafur Eliasson.

  1. Nonna : Nu fik vi jo ikke lejlighed til at se hele Operahuset, men det, vi så, var overvældende flot!

 2. Kan godt forstå, at du syntes, at der var flot. Jeg var der for nogle år siden til Matador musical – må indrømme, at opera heller ikke er mig, men man skulle være et skarn, hvis ikke man kan blive imponeret over den flotte sal.

 3. Hvor spændende!
  Der er kæmpestor forskel på opera og opera, synes jeg – Wagner når jeg fx aldrig til, men jeg har skam oplevet en del, der har været en stor oplevelse.
  Hvor sjovt med din nevø – han har samme uddannelse som min datter, vil jeg tro … de har nok ikke hørt om hinanden, men C har været på det Kgl. i kort tid – det var pga. hende, jeg så de operaer – hun kunne tit få gratis billetter, så hvis man kunne træde til med kort varsel …

  1. Ellen : Min Nevø har også været ansat ved Det Kongelige Teater i en periode. Senere er han startet for sig selv, men laver stadig en del for de forskellige teatre.
   Jeg må da spørge ham, om han kender din datter – det kan da sagtens være. Man holder jo nok øje med, hvad andre i branchen laver, tænker jeg 🙂

   Det er da ekstra spændende at se en opera, en film eller et teaterstykke, når man kender den, der har lavet kostumerne.

 4. Sikke en fin oplevelse. Det må være ekstra sjovt, hvis man har en eller anden særlig relation til nogen eller noget, som nu du til kreatøren af roberne (som garanteret har været flotte). Og det er jo altid fint at få punkteret en fordom 🙂 Jeg har selv Operahuset til gode, men det kommer vel en dag.

  Spændende bøger, du har – eller har haft – gang i på det seneste.

  1. Fruen i Midten : Ja, det skærper da lige interessen lidt ekstra, når man kender en af de involverede parter 🙂 Selve det at se Operahuset indvendigt var en oplevelse i sig selv!

 5. Jeg har aldrig været i Operaen, men jeg kan vældig godt lide (noget) opera. La Boheme er én af de operaer, jeg gerne ville opleve i virkeligheden… 🙂

  1. Mia Folkmann : Det er altid spændende at opleve noget nyt – også noget, man ellers på forhånd havde “dømt ude”.
   Det er meget lidt, jeg kender til opera, men det ændrer sig måske i fremtiden 🙂

 6. Jeg kunne også tænke mig at komme i Operaen. Jeg har ofte været forbi på cykelture og tænkt, at jeg må derind en dag. Har jo set på tv, hvor smukt der er derinde.
  Opera har heller ikke været min stærke side – undtagen et par enkelte af den mere lette genre. Men jeg er ikke flink til at holde øje med, hvornår de er der.
  Godt, at du fik en invitation af din nevø, så du er “sparket” i gang 🙂

  1. Lone : Det er altid godt at få en ekstra motivation til at gøre noget, man ikke plejer at gøre. Uanset, om man er til opera eller ej, er det en oplevelse at se det smukke hus – jeg er i hvert fald glad for, at min nevø gav mig det lille “skub” 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *