Sommerminder

For lidt siden var jeg ude i haven for at klippe lidt purløg til frokosten. Varmen, solskinnet og duften af purløg fik mig pludselig til at mindes  min barndoms sommerudflugter.

Husstandens eneste transportmidler var vores cykler. Vi var vant til at cykle, så det var ikke noget problem, heller ikke selvom vi skulle på lidt længere ture. Dog krævede de lange distancer selvfølgelig, at vi fik tanket rugbrødsmotorerne op undervejs. Når det blev froskosttid fandt vi en passende grøftekant, hvor vi kunne slå os ned, og så blev madkassen lukket op.

Det var lige så sikkert som Amen i kirken, at når vi var på sommerudflugt, så havde min mor pakket en hel masse rugbrødsmadder i en skotøjsæske. Altid en skotøjsæske. Når jeg tænker tilbage på det, kan jeg mærke den gode stemning der var, når madderne blev delt ud. Æg- og tomatmadder og kartoffelmadder med purløg var der som regel imellem – det var vist derfor min tur i haven lige før fik mig til at mindes.

Der var også madder med i skotøjsæsken, når hele famlien en gang om året tog toget til København for at gå I Zoologisk Have og Tivoli.

Sådan en tur med madder i skotøjsæsken var herlig og hører til i kassen med mine bedste barndomsminder..

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

  1. Det var et sødt lille nostalgi-tilbageblik. Jeg elskede også at spise madpakker på ture, selv om vores nu foregik meget mageligt i bil.
    Men… var det dette indlæg, du mente, da du på min blog nævnte et nyhedsbrev fra COOP?
    Dette er det seneste, jeg kan se på din blog. Jeg prøver igen senere 🙂

  2. Ellen: Mine forældre fik først bil, da jeg var halvstor – i hvert fald er det udflugterne på cykel, der står tydeligst i min erindring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *