Broderier

Rundt omkring på mange blogs kan man se, at broderier er kommet lidt frem igen. Ikke mindst ser man, at mange køber broderier i genbrugsforretninger og sætter dem sammen med andet stof til fine puder, vanter, omslag til notesbøger, og hvad ved jeg.

Da jeg var barn og helt ung kunne jeg også rigtig godt lide at brodere. Jeg var især glad for at sy puder på aida. Det var efter tællemønster og egentlig ret hyggeligt. Når jeg ser billeder af broderegarn i smukke farver, får jeg helt lyst til at brodere igen.

Jeg syede også dengang for mange år siden nogle lidt specielle puder på stramaj. De puder var så almindelige/populære en overgang. Man brugte almindeligt strikkegarn, to farver skiftevis og så syede man ellers kvadtrater, der ligesom blev lidt “ophøjede” i forhold til stoffet, fordi garnet blev lagt i mange lag, ved at man hele tiden syede i mindre og mindre kryds. Nej, jeg kan ikke forklare det, og jeg har selvfølgelig ikke et billede. Gad vidst, om jeg stadig kan huske, hvordan det egentlig var, det skulle gøres? Får da helt lyst til at prøve.

Du vil måske også synes om

5 kommentarer

  1. Du må i gang med nål og tråd. Jeg har lige lavet et dåbsbillede til lille Emilies barnedåb. Marcus lavede jeg også et til. Og da min ældste datter og svigersøn blev gift forrige år lavede jeg det sødeste lille bryllupsminde med to hænder – det er faktisk kommet op at hænge hos de unge.
    Lige nu har jeg ikke noget håndarbejde. Jeg kan også godt lide at brodere. Det er bare ikke alle, der synes om at få sådan noget “gammeldags” noget.
    Du må igang med et billede til Sander. Jeg kan give dig tips om, hvor der er noget spændene at købe

  2. Susanne : Jeg vil meget gerne ha’ et godt tip fra dig 🙂 Det kunne da være lidt sjovt at prøve at brodere lidt igen.

  3. Kan kun holde med dig det er rigtig dejligt at se alle de smukke broderier der igen pryder vores hjem. Jeg har et jeg har fået for lang tid siden, der igen er fundet frem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *