Glasvinge

glasvinge

Jeg har læst Glasvinge af Katrine Engberg.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar fra People’sPress.

En oktobermorgen bliver liget af en kvinde fundet i et springvand i København. Politiassistent Jeppe Kørner efterforsker sagen uden sin faste makker, Anette Werner, der er på barsel. Efterforskningen leder politiet indenfor  i psykiatrien, hvor de møder både patienter, pårørende og behandlere med hemmeligheder i bagagen.

Glasvinge er Katrine Engbergs tredje selvstændige roman i serien om makkerparret Kørner og Werner. Jeg har desværre ikke læst de to første bøger, Krokodillevogteren og Blodmåne, men heldigvis kan Glasvinge sagtens læses selvstændigt. Alligevel vil jeg så hurtigt som muligt se at få læst de to første bøger, for Glasvinge har absolut givet mig lyst til at læse mere af Katrine Engberg – og desuden er det jo altid ærgerligt ikke at få det hele med, når der er tale om en serie.

Glasvinge er en meget, meget velskrevet og spændende roman, som jeg har læst på rekordtid, den var simpelt hen næsten umulig at lægge fra sig. At meget af handlingen foregår i det psykiatriske behandlingsmiljø, gør bogen ekstra interessant for mig at læse, fordi jeg engang har  arbejdet indenfor psykiatrien. Beskrivelsen af miljøet vidner om en grundig research, og det glæder mig, at de psykisk sårbare unge i romanen er skildret så fint og følsomt.

Glasvinge er ikke bare en ualmindelig god kriminalroman – bogen sætter også fokus på et vigtigt område i vores sundhedssystem nemlig børne- og ungdomspsykiatrien.

Læs mere om Glasvinge på forlagets hjemmeside.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

  1. Jeg har læst de to første, som jeg bestemt kan anbefale. Så jeg må kigge efter Glasvinge. Den skal jeg bestemt læse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *