Pigen under jorden

pigenunderjorden

Jeg har læst Pigen under jorden af Elly Griffiths.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar fra Gads Forlag.

Pigen under jorden er første bind i serien om Ruth Galloway, der er arkæolog og knogleekspert.

Ruth tilkaldes, da politiet finder menneskeknogler i saltmarsken ved King’s Lynn i Norfolk. Kriminalinspektør Harry Nelson har en formodning om, at fundet kan være de jordiske rester af en lille pige, der forsvandt sporløst ti år tidligere, men knoglerne viser sig at være over tusind år gamle.

Harry Nelson har, siden den lille pige forsvandt, med mellemrum modtaget mystiske breve, der beskriver rituelle ofringer, og da endnu en lille pige forsvinder, beder han Ruth Galloway om hjælp til at tolke brevene.

Ruth Galloway er en virkelig troværdig og sympatisk karakter. Hun er lidt introvert og bor og trives i et lille hus sammen med sine katte.  Hun er dygtig til sit arbejde, hun går ikke specielt meget op i sit udseende, og hun har en skæv og skøn humor. Sammen udgør Ruth Galloway og den dygtige og rapkæftede politiefterforsker Harry Nelson et interessant og charmerende makkerpar, som jeg ser frem til at lære nærmere at kende.

Med Pigen under jorden har serien fået en spændende og nervepirrende start, og jeg glæder mig allerede til næste selvstændige historie om Ruth Gallolway og Harry Nelson.

Læs mere om Pigen under jorden på Gads Forlags hjemmeside.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *